Spar miljø, tid og penger


Fra høsten 2017 vil HCA sende fakturaer i EHF format for de som er registrert i EHF registeret. De som ikke er registrert i EHF registeret vil som tidligere motta faktura i pdf format på epost. I tillegg vil vi også kunne tilby digital signatur fra høsten 2017. Dette vil være en viktig brikke i digitaliseringen, og vi er opptatt av å være langt fremme med å ta i bruk ny teknologi som forhåpentligvis kan bidra til forenkle hverdagen deres. 

Hva er EHF?

EHF står for «elektronisk handelsformat», og innebærer at du kan sende og motta fakturaer elektronisk og standarisert. På denne måten sparer du masse tid og papirarbeid, og arbeidsflyten går enklere. Du vil ha bedre kontroll på dine fakturaer. Staten krever at alle deres leverandører av varer og tjenester sender fakturaer i dette format. Vi kan også se en tydelig trend på at også flere private bedrifter begynner å benytte seg av dette formatet.

Hvorfor EHF?

  1. Ingen ekstra kostnader.
  2. Innkommende fakturaer blir automatisk lest og bilagsført før du har åpnet fakturaen.
  3. Større sikkerhet rundt at fakturaen når den rette mottakeren.
  4. Fakturaer føres rett inn i regnskapet ditt uten et eneste tastetrykk.
  5. Bedriften sparer tid og ressurser på manuelt fakturaarbeid.
  6. Fakturaer vil alltid registreres korrekt hos mottaker.
  7. Øker sannsynligheten for at fakturaer blir betalt i tide.

Elektronisk signatur

HCA vil også fra høsten 2017 tilby elektronisk dokumentsignering.

Dette er en viktig brikke i digitaliseringen og vi er opptatt av å være langt fremme med å ta i bruk ny teknologi. Håper dette også er med på å forenkle deres hverdag.

Det betyr at kunder vil motta e-poster der dere får muligheten til å signere oppdragsavtaler, årsregnskap etc elektronisk fra oss med BankID eller Buypass. E-posten vil inneholde informasjon om hva du som signatar skal gjøre. Løsningen er intuitiv, men har dere spørsmål så finner dere aktuell informasjon på www.signant.no

Signant har også support på tjenesten:

Tlf: 02575
Mail: support@maestro.no

Litt om signeringsformen:

PDF med Avansert Elektronisk Signatur (PAdES standard ISO-32000-1): Det er helt vanlige PDF-dokumenter som signeres. Et signert PDF-dokument inneholder all informasjon; signatarer, sertifikater og tidspunkt for signering. Det er ingen ting som må valideres i ettertid. Dette er den sterkeste formen for signering i Skandinavia. Elektronisk signerte dokumenter kan ikke endres i ettertid uten av det bryter signaturene og det signerte dokumentet, som kan sendes på e-post og lagres, garanterer for at innholdet er autentisk.

Robert Gjelstenli Daglig leder | Partner
Tlf.: +47 926 96 541
Epost:
robert@hca-revisjon.no
Robert Gjelstenli, Daglig leder | Partner
+47 926 96 541 / / robert@hca-revisjon.no

LUKK